4. sınıfta hangi dersler var ve kaç saat?


4. sınıfta hangi dersler var ve kaç saat?

İlkokul 4. sınıfta hangi dersler var ve kaç saat gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabı bu sayfada mevcut. İlkokul yıllarının son dönemeci olan ilkokul 4. sınıfa gelmiş bulunmaktasınız. Öğrenciler açısından akademik olduğu kadar psikolojik bir geçiş süreci anlamına da gelen ilkokul 4. sınıf en çok dikkat edilmesi gereken yıllardan bir tanesidir. 4 yıllık belki de okul öncesi yılı ile birlikte 5 yılı birlikte geçiren öğrencilerin bir kısmı orta okula farklı bir okulda devam edeceği için öğrenciler alıştıkları arkadaşlarından ayrılacakları gerçeğiyle yüzleşmeye başlamış bulunmaktadır. Yıl sonunda yapılacak ilkokul mezuniyet töreni ise daha sene başından itibaren akıllarında yer etmiş diğer bir unsurdur. Öğrencilerin tüm bu düşüncelerinin yanı sıra esas önemli olan akademik başarıları için nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabına geliyoruz.

İlkokul 4. sınıfta hangi dersler var?

İlkokul 4. sınıf öğrencileri özellikle matematik ve Türkçe derslerinin yanı sıra Fen Bilgisi dersinde dört işlem boyutunda Matematik, okuduğunu anlama, dil bilgisi boyutunda Türkçe ve Bilimsel açıdan olaylara yaklaşabilme açısından Fen Bilgisi derslerini görmeye başlamış bulunmaktadırlar. En temel dersler olan bu üç ders öğrencilerin geleceklerinin şekilleneceği bilgilerle donatılması adına son derece önemlidir. Aileler aslında zor olmayan bu temel derslerde öğrencilerinin başarısını sağlayabilmesi adına sık sık veli toplantılarına katılmalı okul-öğrenci-aile üçgeninde gerçekleşmesi gereken görev paylaşımını mutlaka takip etmelidirler. Okulda verilen ödevleri çoğu zaman farklı bahanelerle yapmama, bunun yerinde Bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirmeye başlanılan bir sürece girilmiş bulunulmaktadır. Öğrenciler doğruyla yanlışı ayırt etme konusunda mutlaka sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu noktada sağlıklı ve yapıcı diyaloglarla öğrencilerin derslere ilgisi artırılmaya çalışılmalı, ortaokula geçiş sürecinde eksikleri olmadan orta okula katılabilmeleri için gerekenler yapılmalıdır.

İlkokulda haftada kaç saat ders işleniyor?

İlkokul 4.sınıfta olup matematik dersinde çarpım tablosu ezbere bilme konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler var ise bu açık en kısa sürede mutlaka giderilmelidir. Bu noktada size destek olabilecek tüm imkanlar seferber edilmelidir. Türkçe dersi ise en önemli olmazsa olmazlar arasındaki ikinci en önemli derstir. Matematik dersindeki ya da Fen Bilgisi yada Sosyal Bilgiler dersindeki sorulan soruları anlayabilmeleri için mutlaka Türkçe dersinde başarılı öğrenci olmaları gerekmektedir. Birbirinin tamamlayıcı unsuru olan bu dört temel dersi aksatmadan başaran ve devamlılık sağlayan öğrenciler orta okul yıllarında da bu başarılarını devam ettireceklerdir. Haftalık ders saati sayısı ve derslerin listesini İlkokul 4. sınıf öğrencileri için sizinle paylaşıyoruz.  

Türkçe Dersi haftada 8 saat

Matematik Dersi haftada 5 saat 

Fen Bilgisi dersi haftada 3 saat

Sosyal Bilgiler dersi haftada 3 saat

Yabancı Dil dersi haftada 2 saat

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi haftada 2 saat

Görsel Sanatlar dersi haftada 1 saat

Müzik dersi haftada 1 saat

Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersi haftada 2 saat

Trafik Güvenliği dersi haftada 1 saat

İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi dersi haftada 2 saat

Haftalık Toplam ders saati 30 saattir

Başarılı bir ilk okul kaliteli bir Liseye daha sonrasında kaliteli bir Üniversiteye girebilme adına ilk önemli adımdır. Orta son dediğimiz 8. sınıfta girilen TEOG sınavlarında başarılı olan öğrenciler kaliteli bir ortaokul hayatı geçiren öğrenciler arasından çıkmaktadır. Öğrencilerin tamamının iyi niyetinden şüphemiz yok. Fakat onlar henüz çocuk yaşta olmaları sebebiyle günü planlama konusunda ve hayır diyememe konularında sıkıntı yaşamaları da gayet normal karşılanmalıdır. Bu noktada profesyonel bir danışmanlık hizmeti alabileceğiniz gibi ebeveynleri olarak sizler de çocuklarınızın gününü planlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Her gün insanların fark edemeden boşa geçirdiği yaklaşık 2 saat ile 7 saat arasında boş zaman vardır. Bu durum yalnızca çocuklarda değil yetişkinlerde de mevcuttur. Bunu bilerek öğrencilerimizi sosyal hayatlarından soyutlamadan onların gününü planlayarak ders çalışmaları için gerekli imkanlar en verimli zaman aralığında sunulmalıdır.