YGS sınavına nasıl çalışılır?


YGS sınavına nasıl çalışılır?

YGS ye nasıl çalışacağınıza karar vermeden önce mutlaka YGS nin ne olduğunu mutlaka öğrenin. Ne tür bir sınav ile karşılaşacağınızı bilmeniz de fayda var. YGS hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "YGS nedir?" yazımızı okuya bilirsiniz.

Üniversite sınavının ilk basamağı olan YGS öğrencilerin daha çok yorum yeteneğini ölçen bir sınav. Sınava girecekler 4 farklı alandan sorumlu, bu alanların içeriği orta okul ve lisenin ilk yıllarında öğretilenlerden oluşuyor. 160 soruluk sınavın süresi 160 dakika olduğu için öğrenciler zamanı yetiştirme konusunda zorlanıyor. 

Sınav sırasında süre problemi yaşamamak için öğrenciler çok sayıda soru çözüp soru çözme hızlarını minimuma düşürmeli, bu sebeple güzel planlanmış bir çalışma sistemi uygulamalılar. Düzenli ve bilinçli çalışmak YGS'deki başarıyı önemli ölçüde etkiliyor. 

YGS'ye nasıl çalışmalıyız?

LYS'ye de girecek öğrenciler YGS'ye ne kadar erken çalışmaya başlarsalar o kadar iyi, YGS puanıyla tercih yapacaklar da derse başlamak için okulların açılmasını beklememeliler. 

YGS'de başarılı olabilmek için konu bilgisinden daha çok yorum ve uygulama becerisi gerekiyor. Bu yüzden öğrenciler bol bol pratik yapmalı.

• Sınava hazırlanan bir öğrenci hazırlık sürecinin öncesinde hedefini belirlemeli ve buna uygun çalışma programı hazırlamalı, her konuya gerektiği kadar zaman ayırıp test pratiğine vakit bırakmalı.

• YGS alan dışı dersler de içerdiği  için öğrencileri ve vakit sorunu yaşatmakta bu yüzden öğrenciler alan dışından ne kadar net yaparlarsa o kadar iyidir düşüncesiyle eğer çalışmak için yeterli vakitleri yoksa bir konuyu tüm detaylarıyla öğrenmek yerine her konu hakkında genel bilgiye sahip olmayı tercih edebilirler.

• YGS'de hem süre yetiştirme problemi yaşamamak hem de test pratiğini arttırmak için deneme çözmek çok önemli, öğrenciler yaptıkları programda bunu göz önünde bulundurarak düzenli bir şekilde deneme çözmeliler. Hedefledikleri nete ulaşamadıkları taktirde bölüm denemeleri de faydalı olacaktır.

• Konular çabuk unutulabileceği için konu tekrarları sık sık yapılmalı. Konu tekrarı için fazla vakit kaybetmek istemeyen öğrenciler, ilk konu çalıştıkları zaman ve test çözdükçe önemli kısımları kısa not alabilirler. Böylece konu tekrar etmek istediklerinde bu notlara göz atmak yetecektir.

• Öğrenciler testlerde ve denemelerde yapamadıkları soruların doğru çözümünü mutlaka öğrenmeliler.

Sınava hazırlık senesinde düzenli bir hayata sahip olmak çok önemli, araştırmalar gösteriyor ki günün erken saatlerinde ders çalışma verimi diğer saatlere göre daha yüksek.

YGS ve LYS ye hazırlanan arkadaşlar için hazırladığımız "YGS LYS konuları" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. YGS ve LYS hakkında detaylı bilgi almak için "YGS ve LYS nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.