LYS tarih konuları
LYS Tarih dersi konuları bilgi ağırlıklı sorulardan oluşmaktadır. Bu sebeple LYS Tarih dersi konuları çalışma stratejisi üç aşamadan oluşmaktadır.
1-) Konu eksiklerinin konu konu tam anlamıyla tamamlanması
2-) Konu çalışma sürecinin ardından konuyla alakalı soru çözümü
3-) Daha önce konu çalışması tamamlanmış üstüne pekiştirici sorular da çözülmüş konuların düzenli olarak tekrar edilmesi ( en geç haftada 1 kez tekrar ve en az bir test soru çözümü şeklinde olmalıdır )
2017 - 2018 dönemi LYS tarih konularının tam listesi aşağıda mevcut.
- Tarih Bilimi
- Uygarlığın Doğuşu ve İlk Uygarlıklar
- İlk Türk Devletleri
- İslam Tarihi ve Uygarlığı
- Türk-İslam Devletleri
- Türkiye Tarihi
- Beylikten Devlete (1300-1453)
- Dünya Gücü: Osmanlı Devleti (1453-1600)
- Arayış Yılları (17. Yüzyıl)
- Avrupa ve Osmanlı Devleti (18. Yüzyıl)
- En Uzun Yüzyıl (1800-1922)
- 1881’den 1919’a Mustafa Kemal
- Milli Mücadele’nin Hazırlık Dönemi
- Kurtuluş Savaşı’nda Cepheler
- Türk İnkılabı
- Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri
- Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası
- Atatürk’ün Ölümü
- Yüzyılın Başlarında Dünya
- İkinci Dünya Savaşı
- Soğuk Savaş Dönemi
- Yumuşama Dönemi ve Sonrası
- Küreselleşen Dünya
- Türklerde Devlet Teşkilatı
- Türklerde Toplum Yapısı
- Türklerde Hukuk
- Türklerde Ekonomi
- Türklerde Eğitim
- Türklerde Sanat
Tarih dersinin LYS sınavında sorulan sorular doğrudan bilgi ölçmeye yönelik soruların çoğunlukta olduğu sorulardan oluşmaktadır. Bu gerçeği göz önünde bulundurduğumuzda düzenli çalışmanın sistem içinde olmazsa olmazlar arasında yer aldığı gerçeği ile karşı karşıya gelinmektedir. En az 3 farklı kaynak kullanımıyla soru konuların çalışılması ve çözümlü soruların çözümlerinin de incelenmesi mutlaka yapılması gerekenler arasındadır. Çözümlü soruları doğru çözseniz dahi çözüm açıklamalarında o an bilmediğiniz bir bilgi farklı sorularda işinize yarayacaktır. Bu sebeple ihmal edilmemesi gereken stratejilerinizden bir tanesi olmasını tavsiye ediyoruz.
2017 - 2018 dönemi LYS Tarih konularına nasıl çalışılır?
LYS Tarih konuları çalışıldıktan sonra geçmiş yıllarda çıkmış LYS Tarih soruları deneme sınavı formatında mutlaka çözülmelidir. Girecek olduğunuz LYS sınavıyla benzer yada yakın soru tarzlarının gelmesi muhtemel olduğu için en azından gerçek sınavda ÖSYM yetkililerinin ne tarz sorular sorduğunu kendi analiziniz açısından geçmiş yıllarda çıkmış arşiv sorularını çözünüz. Hata yaptığınız sorular var ise bu soruları kesinlikle çözüme kavuşturunuz. Bu soruları okul öğretmenleriniz ya da size destek olabilecek eğitimcilerin yardımıyla tatmin olana kadar çözünüz. Bu sınavın ne kadar ciddi olduğunu bilmelisiniz. Ancak her soruyu çözmek amacıyla hazırlanan öğrenciler hedefe emin adımlarla ilerleyebilmektedir. Bu sebeple merkeze kendinizi koyunuz ve etrafınızdaki herkesin size destek olmasını bekleyiniz. Tabii ki öncelikle siz kendiniz için gerekenleri fazlasıyla yapmalısınız.
LYS Tarih dersine nasıl çalışılır?
Konu anlatımlı kitaplardan çalışmaktan sıkılan öğrenciler internetteki görsel efektlerle süslenmiş canlandırmalı konu anlatım videolarından da fayda sağlayabilirler. İşin özünde bulabildiğiniz tüm fırsatları değerlendirmenizi, utanmadan sıkılmadan üşenmeden çevrenizdeki tüm kaynakları talan etmenizi ve hatta her bilirkişiyi soru yağmuruna tutmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Tüm öğrencilere sınavlarında kolaylıklar dileriz...